De Dagobert wandelingen door de Noord-Meuse

De wandelingen en de beschrijvingen van de bezienswaardigheden staan op aparte pagina's.

De html bestanden van de bezienswaardigheden en dorpen staan op de pagina Dagobert wandelingen.

Wandeling 1: Stenay - Montmédy - 22 km

Onderweg is er aandacht voor de hermitage van Saint Lambert, het kasteel Bronelle en u kunt picknicken in Brouennes. Na de lunch gaat u verder naar het fleurige dorp Quincy-Landzécourt, naar Vigneul-sous-Montmédy en de route eindigt op het citadel van Montmédy.

Wandeling 2: Montmédy - Avioth - Montmédy - 15 km

Een korte route naar Avioth van 15 km met een bezoek aan de basiliek van Notre Dame d’Avioth. Langs de oude tuinen van Tivoli en terug over de oude Romeinse weg en het dorp Thonnelle. U kunt er voor kiezen te lunchen bij de Grange in Avioth.

Wandeling 3: Montmédy - Louppy-sur-Loison - 25 km

Door het dal van de Othain en het bos van Villécloyé. Picknicken in Flassigny. Onderweg bezoek aan de kerk van St. Hilaire en het imponerende kerkhof in Marville. Langs de ondergrondse wasplaats in Remoiville, het kasteel van Louppy-sur-Loison en de begraafplaats van de Madeleine kapel.

Wandeling 4: Louppy-sur-Loison - Stenay - 20 km

Louppy-sur-Loison - Stenay brengt u Via Juvigny-sur-Loison naar het bos van Woëvre en de kastelen van Charmois. Voor de picknick een kort uitstapje naar de bron van Dagobert II.

Wandeling 5: Stenay - Dun-sur-Meuse - 26 km

Door het bos van Woëvre naar Lion-devant-Dun, (eventueel een bezoek aan het oude Romeinse oppidum Côte-St.Germain = 7 km) en de menhir in Milly-sur-Bradon. De wandeltocht eindigt boven op de heuvel van Dun-sur-Meuse

Wandeling 6: Dun-sur-Meuse - Halles-sous-les-Côtes - 15 km

Onderweg bezoekt u boven op de berg de kerk in Mont-devant-Sassey met een kostelijk uitzicht over het dal van de Meuse. U bezoekt de wasplaatsen en grot in Halles-sous-les-Côtes

Wandeling 7: Halles-sous-les-Côtes - Stenay - 25 km

Via de dorpen Beauclair en Beaufort-en-Argonne naar de watermolen in Cesse en U passeert weer de hermitage van Saint Lambert in Cervisy. Dan terug naar Stenay.