Print this Page

Wandeling nr. 4. - Louppy-sur-Loison - Charmois - Stenay 20 km

Vanaf Het kasteel naar het Noorden langs het kerkhof en de Madeleine kapel naar Juvigny-sur-Loison.

10. JUVIGNY-SUR-LOISON
Een interessante halte in dit dorp voor een heel oud benedictijnen klooster. Het gebouw is een aantal jaren geleden gerestaureerd en huisvest nu een 'Snowdrop' centrum voor ernstig gehandicapte kinderen (Fondation Lino Ventura). Een bezoek is niet mogelijk.
Vervolg de weg op de GR en uiteindelijk ziet men de ingang naar het Bos van Woëvre. Na 1 km in het bos is er een GR gemerkt, die bij de splitsing nog even doorloopt naar de bron van Dagobert en daarna terug, langs het meer aan de rechterkant, naar het kasteel van Charmois leidt, 2 km van het dorp Mouzay. Charmois is nog slechts een nederzetting met een paar huizen en 2 kastelen. Aan de linkerkant is het kasteel Haut-Charmois.

11. HAUT-CHARMOIS
Het kasteel uit de 16-17e eeuw is privé-eigendom en niet toegankelijk, maar de buitenkant van het gebouw is te bewonderen. De bijgebouwen zijn uit de 16e, 18e, 19e en 20ste eeuw.
Vanuit het kasteel Charmois gaat een niet gemarkeerde weg naar het dorp Mouzay.

12. MOUZAY
De kerk van Mouzay is interessant vanwege de mooie glas-in-loodramen, en speciaal het raam met de afbeelding van St. Dagobert II. Mouzay is de ingang naar het bos van Woëvre, waar de regerende koning van Austrasië in 979 AD werd vermoord.
Vanaf Mouzay langs de D964 en terug naar Stenay


Print this Page